Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka ze sarenki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
pieczarki 300 g
białe wino 100 g
pomodory 2 szt
masło 100 g
cebula 3 szt
mąka 2 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
majeranek 1/2 łyżeczki
mleko 300 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka ze sarenki

Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić na 2godz
W między czasie na rozgrzanym maśle z dodatkiem 1łyżki wody udusić pomidory po czym przetrzeć przez sito.
Następnie posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki podsmażyć na mesle, dodać przetarte pomidory, majeranek oraz rozgnieciony czosnek.
Doprawić do smaku pieprzem i pozostawić na małym ogniu.
Następnie wątróbkę wyjąć z mleka i pokroić na plasterki, obtoczyć w mącę i smażyć na rozgrzanym maśle wówczas przełożyć do sosu i dusić jeszcze 10min.
Na sam koniec doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.05.2013 19:09
Musi być pyszna
Seba 02.10.2012 14:10
pycha
Anio?eczek 05.06.2012 07:28
Właśnie?, ale musi być chyba pyszna?!!
Wafelek2601 15.01.2012 00:33
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak