Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe ciacho

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 10 dag
jajko 5 sztuk
margaryna 25 dag
mąka pszenna 18 dag
mąka ziemniaczana 18 dag
cytryna 1 sztuka
lukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe ciacho

Z jednej cytryny otrzeć skórkę. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 17.01.2012 11:55
pycha
Karolcia12 14.01.2012 21:16
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak