Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z miodkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miód 5 łyżeczek
woda 5 łyżeczek
cytryna 1 sztuka
cukier puder 5 łyżeczek
czekolada pokruszona 3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z miodkiem

Z jabłek dokładnie wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć owoce w foremce zalać wodą i wycisnąć z cytryny sok. W każdy owoc wlać miód. Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec do momentu, aż skόrka wokόł jabłka zacznie się marszczyć. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i pokruszoną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak