Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki serowe!

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser 5 plastrów
olej 3 łyzki
nitka 1 sztuka
chleb 10 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki serowe!

Poodcinaj nożem skórki od chleba. Rozwałkuj same kromki bez skórek. Do środka rozwałkowanego chleba włóż pół plasterka sera i zawiń w rulon. Podcinaj nierówne końcówki po bokach chleba i przewiąż go nitką (dosyć lekko i gęsto).

Za pomocą płaskiego pędzla kuchennego, posmaruj każdy paluszek oliwą i połóż na folii lub papierze do pieczenia. Piecz przez ok. 10 min w temp. 200°. Paluszki powinny się ładnie zarumienić. Przestudź je chwilkę, po czym zdejmij nitki owinięte wokół chlebków i od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela251
mela251 16.01.2012 21:14
fajne wypróbuję
mala2021 16.01.2012 13:17
świetny pomysł
paula99926 15.01.2012 17:44
ciekawe i mało pracowite :)
caralajna 14.01.2012 21:27
pomysłowe, apetyczny efekt końcowy :)
iziona 14.01.2012 21:15
Na prawdę bardzo fajny pomysł :)
octo 14.01.2012 19:53
świetnie wygląda napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak