Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paryżanki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 65 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
cukier puder 20 dag
masło roślinne 1/2 kg
cukier waniliowy 2 szt
cukier 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Paryżanki

Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Dodać mąkę ziemniaczaną, a następnie pszenną. Dobrze zagnieść ciasto. Uformować kilka ruloników, obsypać cukrem. Przykryć folią spożywczą i na ilka godzin włożyć do lodówki (najlepiej na całą noc). Następnie pokroić na małe romby i ułożyć na blasze. Piec ok. 25 min w temp. 190st. Ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.06.2013 22:34
prezentują się fantastycznie
anemon 01.07.2012 20:38
Świetna nazwa i świetne ciasteczka.
gosia561 06.03.2012 12:11
fajne
Ewaaa 14.01.2012 21:46
Wyglądają baardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak