Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z indyka z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka indycze 2 szt
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat do smaku
ryż 3 torebki
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z indyka z ryżem

Udźce umyć, osuszyć, natrzeć solą, kucharkiem i przyprawa do indyka. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Piec w naczyniu żaroodpornym z niewielka ilością wody przez ok godz. Po upieczeniu oddzielić mięsko od kostki i rozdrobnić. Ryż gotujemy tradycyjnie na wodzie z solą przez kwadrans. Po ugotowaniu rozdrobnione mięsko wkładamy do garnuszka z odrobiną wody i podgrzewamy. Gdy będzie już ciepłe, dodajemy ryż wyjęty z torebek i trochę masła do smaku. Wszystko dobrze mieszamy i chwilkę pozostawiamy na ogniu - max 3 min.

To danie to mój pomysł na wykorzystanie pieczonego indyka pozostałego po obiedzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 17.02.2014 16:13
indyk uwielbiam
Grazyna0211 31.01.2013 10:57
smaczny obiad
Seba 28.01.2013 17:15
takie potrawki są smaczne
Katarzyna59 10.01.2013 16:32
super
dorotka0000025 21.08.2012 14:53
fajna potrawa
zuzanna_z 06.07.2012 11:52
smaczna potrawka
Zoso 07.06.2012 22:39
smacznie wygląda
berys18 19.05.2012 11:43
ciekawy pomysł
[email protected] 01.05.2012 11:41
świetne
olkaaa 29.04.2012 13:04
ciekawe
Ewelina38 25.02.2012 21:47
nie jadłam takiej ale pewnie jest bardzo smaczna
Mariusz10 09.02.2012 17:19
smaczna
Krystyna32 22.01.2012 09:24
pycha
calliope 21.01.2012 10:40
pyszna ta potrawka :)
Ada-Gaba 15.01.2012 08:53
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak