Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone figi w miodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeże figi 4
płynny miód 2 łyżki
białe wino 150 ml
cynamon szczypta
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone figi w miodzie

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Figi umyć, osuszyć, następnie naciąć na krzyż i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Miód lekko podgrzać. Dodać wino, cynamon oraz goździki, całość wymieszać. Takim sosem polać figi i wstawić je do piekarnika na 15 minut. Podawać ciepłe lub wystudzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 14.01.2012 19:09
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak