Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
pieczarki 20 dag
majonez 5 łyżek
śmietana gęsta 2 łyżki
koperek do smaku
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo. Wyjmujemy z wody i poleamy zimną woda by je ostudzić. Obieramy ze skorupki, przecinamy wzdłuż . Wyjmujemy do miseczki delikatnie żółtka.. Pieczarki obrane, drobno pokrojone podduszamy w woku, na rozgzranym oleju. Następnie dodajemy je do rozgniecionych żółtek, dodajemy posiekany koperek, śmietanę, majonez i do smaku sół i pieprz. Wszystko ze sobą mieszamy. Taki farsz nakładamy do miejsce w któym znajdowały się żółtka. i na powierzchnię jajka.

Smacznegi:)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 02.10.2012 22:59
bede robiła w weekend
Dorota37 10.09.2012 07:49
fajne
Angelika10 21.04.2012 23:40
smaczne
Marta1986 14.03.2012 13:09
smaczne
staropolanka5 14.01.2012 19:09
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak