Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyniu śmietankowego 2 opakowania
budyniu czekoladowego 1 opakowanie
mleko 5 szklanek
dowolnej galaretki 1 opakowanie
rodzynek 3/4 szklanki
wiśni 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy

Budynie gotujemy w mniejszej ilości mleka niż podano na opakowaniu (ja gotowałam 1 budyń w 1,5 szklanki mleka). Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gorące budynie przekładamy do przygotowanych szklaneczek lub pucharków zostawiając połowę jasnego. Na wyłożony budyń kładziemy umyte rodzynki i kilka wydrylowanych wiśni. Przykrywamy resztą budyniu. Deser zostawiamy do przestygnięcia. Na wierzchu układamy wiśnie i zalewamy tężejącą galaretką. Budyń musi mieć kremową konsystencję. Nie może być sztywny ani zbyt rzadki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 26.03.2012 10:41
super
monika154 11.07.2011 16:58
mniam mniam
Mysiunia 27.03.2011 16:38
pyszny deserek
Joanna108
Joanna108 01.02.2011 21:01
Świetny pomysł na szybki deser a do tego jak fajnie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak