Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 6 szt.
marchew 4 szt.
papryka 1 szt.
boczek 10 dag
kiełbasa zwyczajna 20 dag
Grill przyprawa ziołowa Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie szaszłyki

Ziemniaki oraz marchew obrać i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Ostudzić, pokroić na grube plastry. Paprykę pokroić na mniejsze części. Boczek pokroić w grubą kostkę, a kiełbasę w plastry.

Na drewniane patyczki do szaszłyków nadziewać na zmianę ziemniaki, kiełbasę zwyczajną, paprykę, boczek i marchew. Posypać przyprawą grill ziołowy. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 06.10.2012 09:13
ciekawe
janek64 05.09.2012 17:59
Prosto i skutecznie :)
ewa19a 18.02.2012 00:31
Ciekawe
zuzanna_z 18.01.2012 11:40
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak