Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z szparagą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolki szparagowej 300 g
cukier 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól
cebula 2 szt
seler 1 ćwiartka
jajko 4 szt
oliwa 4 łyżki
orzechy włoskie 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z szparagą

Wodę zagotować z dodatkiem soli, cukru, pieprzu oraz soku z cytryny, wówczas wrzucić fasolkę i trzymać na ogniu do miękkości.
Następnie fasolkę zmiksować z 2-3 łyżkami wywaru z gotowania.
Cebulkę obrać posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać drobno pokrojony seler i przez chwilę smażyć mieszając i połączyć z fasolką.
Dodać drobno posiekane jajka oraz orzechy.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 19.02.2013 19:27
Extra
Wacław 10.08.2012 08:14
na pewno smaczna
Wafelek2601 15.01.2012 00:32
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak