Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żołądki w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 60 dag
cebula 2 szt
puszka pomidorów bez skórki
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieprz, sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sos sojowy
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: żołądki w pomidorach

Żołądki myjemy i kroimy w plastry. Gotujemy w małej ilości wody. Odcedzamy, ponownie zalewamy wodą i gotujemy z Vegetą, liściem laurowym, pieprzem i zielem. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i szklimy na łyżce masła. Dodajemy do żołądków. Dusimy na małym ogniu. Wlewamy pomidory, doprawiamy pozostałymi przyprawami i jeszcze dusimy. Z maki i reszty masła robimy zasmażkę i dodajemy do potrawy. Gotujemy, aż zgęstnieje. Podajemy z młodymi ziemniakami i mizerią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 05.10.2011 15:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak