Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe serca z musem malinowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 3 łyżki
kakao 2 łyżki
masło 12 dag
mrożone maluny 20 dag
cukier 5 łyżek
kremówka 150 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe serca z musem malinowym

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i kakao, dodać pokrojone zimne masło. Składniki mieszać aż do uzyskania kruszonki. Dodać 3 łyżki zimnej wody, zagnieść gładkie ciasto, wylepić nim 2 foremki w kształcie serca. Włożyć je do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Na wierzch ciasta położyć papier do pieczenia, obciążyć fasolą i piec 20 minut. Zdjąć fasolę i papier, piec jeszcze 10 minut. Ciasto wystudzić przed wyjęciem z formy. Przygotować mus: maliny lekko rozmrozić, zmiksować z cukrem i śmietaną. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szklanki gorącej wody. Ostudzić, połączyć z masa malinową. Tężejący mus nałożyć do serc, wstawić do lodówki. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 10.03.2012 17:57
brzmi pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak