Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik na żółto-zielono a’la po japońsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
kukurydza 1/2 puszki
majonez 1 łyżka
śmietana 1 łyzka
filety śledziowe 2 matiasy

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik na żółto-zielono a’la po japońsku

Kroki postępowania

1
Jajko gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy na ćwiartki. Filety śledziowe kroimy wzdłuż na pół. Koperek siekamy.
Krok 1 - Śledzik na żółto-zielono a’la po japońsku foto
2
Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy, a następnie mieszamy z majonezem i śmietaną.
Krok 2 - Śledzik na żółto-zielono a’la po japońsku foto
3
Tak przygotowaną sałatkę układamy na półmisku z zagłębieniem.
Krok 3 - Śledzik na żółto-zielono a’la po japońsku foto
4
Każdą ćwiartkę jajka owijamy śledziem i układamy na sałatce. Do środka każdej roladki nakładamy odrobinę majonezu i kawałek cytryny. Całość posypujemy posiekanym koperkiem.
Krok 4 - Śledzik na żółto-zielono a’la po japońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 22.12.2013 22:31
Bardzo fajnie podana.
smakowita 11.07.2012 21:53
pomysłowe !
Grażyna13 27.05.2012 00:16
Pycha :)
Agnieszka_B 31.01.2012 21:20
Tyle fajnych ?ledziowych propozycji!
sylwia / sytofala 14.01.2012 17:12
oj podoba mi się :) widzę , że dziś u Pani śledziowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak