Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toffi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
cukier puder 1/2 szklanki
miód 15 deko
palma kaśia 1/2 kostki
jaja 2
cukier waniliowy 1
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
śmietana kremówka 1/2 litra (36%)
mleko skondensowane słodzone 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1
orzechy włoskie 10 siekane

Przepis i sposób przygotowania na: Toffi

1.Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.Dwie identyczne formy posmarować i wyłożyć papierem do pieczenia.Ciasto piec około 15 minut.Mleko wstawić do garnka z wodą i gotować 3 godziny. Śmietanę ubić i dodać rozpuszczoną żelatynę. Kremem śmietanowym przełożyć dwa upieczone i ostudzone placki. Na wierzchu ciasta rozsmarować ugotowane mleko i posypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 26.06.2012 22:06
dobre
Izabela28 02.06.2012 16:35
pyszności:)
pawelek180844 10.05.2012 18:31
mniam!
pawelek180844 08.05.2012 14:50
polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak