Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
olej 3 łyżki
cebula 2 sztuki
Goździki całe Prymat 3 sztuki
suszone zioła 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
natka pietruszki 3 gałązki
pieprz ziarnisty 10 ziaren
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab na zimno

Schab umyć i osuszyć, cebule obrać. W garnku zagotować 1, 5 litra wody wraz z ziołami i przyprawami oraz cebulą. Mięso obsmażyć na oleju, wrzucić do wrzątku z przyprawami, gotować przez godzinę na małym ogniu. Mięso wyjąć z wywaru, osuszyć i ponownie zrumienić na oleju. Ostudzić, podawać w plastrach z dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.02.2014 06:46
pyszniutki.
IKrakowianka 07.04.2013 20:27
bardzo lubię takie dania
BozenA 26.08.2011 09:11
super
pioge7 29.03.2011 18:36
ekstra, muszę wypróbować
ewelina/bunia 21.03.2011 12:59
super
Emilia22 29.09.2010 14:54
fajny przepis
Iwusia 05.07.2010 11:47
Super przepis :)
Ewa111 04.07.2010 14:26
bardzo dobry schabik
amorzenek 03.07.2010 16:03
dobre
iwa643 03.07.2010 16:00
oj ale smaka dostałam do ulubuionych
sylwiachmiel 02.07.2010 15:53
napewno pycha...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak