Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z owocami morza i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mieszanka morska 250 g
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
miezsanka przypraw 1 łyżka
mieszanka warzyw 200 g
kumin 1 szczypta
chilli 1 szczypta
bulion warzywny 500 ml
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z owocami morza i warzywami

W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, przelane wrzątkiem na durszlaku owoce morza, posypujemy mieszankę przypraw (papryka czerwona i zielona w płatkach, kminek, pasternak, gorczyca) i smażymy 2-3 minuty cały czas mieszając. Następnie dodajemy mieszankę warzywną (papryka czerwona i żółta, marchew, zielona fasolka, kukurydza, kartofle), chwilę przesmażamy. Następnie wlewamy 500 ml bulionu lub wlewamy 500 ml wrzącej wody i dodajemy kostkę warzywną, doprawiamy czerwoną papryką, kuminem i chilli , gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut. Gdy warzywa będą miękkie możemy zagęścić zupę łyżeczką mąki kukurydzianej z niewielką ilością wody. Rozlewamy do 2 miseczek, gdyż jest to przepis dla 2 osób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 18.04.2012 08:17
ciekawa
Aga20 14.01.2012 16:53
To musi być pyszne!
stokrotka 14.01.2012 16:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak