Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
fasolka szaragowa 30 dkg
marchew 2 szt
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
śmietana 18 proc
żółtko jajek 2 szt
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowa

do gotującej się wody wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew i kucharka. Dzielimy kalafiora na mniejsze kawałki, a fasolę kroimy na 2-3 cm. kawałki i wszystko wrzucamy do gotującego się rosołu, gotujemy około 15 minut, następnie zagęszczamy zupę łyżką mąki rozrobioną w 1/4 szkl wody, po zagotowaniu wyłączamy gaz. Żółtka jaj mieszamy z 1/2 szklanki śmietany i wlewamy do gorącej zupy, doprawiamy solą, pieprzem i gałką, podajemy posypane zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 05.08.2012 14:25
bardzo dobra zupa
KasiaK90 18.07.2012 08:14
uwielbiam
teresa18 06.03.2012 17:30
moja ulubiona
teresa18 06.03.2012 17:30
moja ulubiona
daria899 04.03.2012 23:52
pyszna
kuklik 21.01.2012 14:53
marzy mi się z swojego ogródka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak