Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ,, kryzysowe ,,:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

10 dag kaszy jęczmiennej ( ugotowanej ),20 dag ugotowanego mięsa
mąka 30 dag
jajko 1 szt.
woda 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
boczek 25 dag skwarek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ,, kryzysowe ,,:

Z mąki , wody , jajka , szczypty soli zagnieść ciasto .Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć .Kaszę ugotować na sypko . Mięso zmielić . Cebulę drobno posiekać i usmażyć na złoto .Wymieszać kaszę , mięso , cebulę . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy krążek nakładać farsz . Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia . Podawać okraszone skwarkami .


Przy gotowaniu zup na mięsie , którego nie zużywamy zaraz, obrać je od kości i zmielić razem z warzywami z zupy , a następnie użyć do robienia pierogów , naleśników z mięsem czy krokietów . Lub zamrozić i użyć później .
Pierogi z dodatkiem kaszy pozwalają wykorzystać nawet niewielkie ilości gotowanego mięsa . Są przy tym delikatniejsze , a przy tym na prawdę smaczne .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 04.12.2013 20:13
kryzysowe ale apetycznie wyglądają, chętnie bym zjadła
Barbara/zuza22_85 17.06.2012 18:38
bardzo dobre
Gosia32
Gosia32 23.05.2011 07:15
super;]
Jaheira11 02.04.2011 22:35
fajna nazwa :)
Sarenka 22.01.2011 14:51
Uwielbiam wszelkie pierozki
Ewa111 02.07.2010 21:27
Wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak