Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklankę
jajko 4 szt.
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Cytrynowe

Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, z owocu wycisnąć sok. Zmieszać skórkę z sokiem. Kasię utrzeć z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajami na jednolitą masę. Następnie dodać 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać sok ze skórką z cytryny i drugą szklankę mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Ciasto przelać do podłużnej prosokątnej formy (ok. 30 x 10cm), posmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 21.05.2012 13:16
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak