Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeskie utopence

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
zielona papryka 1/2
sól 1 łyżeczka
pieprz 5 ziarenek
ziele angielskie 2 ziarenka
płatki chilli 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Czeskie utopence

Parówki obrać z osłonek. Każdą naciąć wzdłuż. Cebulę pokroić w cienkie piórka, papryki - na bardzo cienkie paseczki. Do każdej parówki włożyć talarek cebuli i 3 paski papryki. Spiąć wykałaczką. Włożyć do słoja lub naczynia kamionkowego. Trzy szklanki wody zagotować z octem i wszystkimi przyprawami. Zdjąć z palnika, dodać do zalewy pozostałą cebulę i paprykę. Wystudzić, zalać utopence, wstawić do lodówki na 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak