Kotlety mielone z nadzieniem marchewkowo-żurawinowym :

Kotlety mielone z nadzieniem marchewkowo-żurawinowym :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 łyżeczka ,konfitury z żurawiny,2 łyżki wody

  • bułka tarta

    3 łyżki
  • mięso mielone

    25 dag
  • jajko

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • majeranek otarty

    2 łyżki
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    1 łyżka
  • marchew

    1 szt.
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę zarumienić na odrobinie smalcu .Dodać do mięsa razem z jajkiem, 3 łyżkami bułki tartej, majerankiem, szczyptą soli, sosem sojowym , ½ łyżeczki mielonego pieprzu. Wyrobić masę mięsną .
Marchew obrać i utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Smażyć ją mieszając na patelni na oleju przez 5 minut. Podlać woda , dodać żurawinę i dusić aż woda odparuje. Doprawić solą i pieprzem .
Masę mięsną podzielić na 4 części . Na każą położyć ¼ duszonej marchewki . Uformować kotlety tak by farsz był w środku. Panierować w bułce tartej .Smażyć na rozgrzanym smalcu przewracając delikatnie kilka razy. Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotleciki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

27.06.2011 09:21
ciekawe :)

Sarenka

12.06.2011 08:25
Pysznosci!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat