Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Czekoladowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt.
cukier puder 2 szklanki
czekolada 3 szt.
jajko 6 szt.
kakao 4 łyżeczki
mąka 1 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Czekoladowe

Kasię włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.
Do miski wlej przestudzoną masę, dodaj kakao i cukier puder. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
Do masy dodawaj partiami, ciągle mieszając jajka i mąkę.
Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Piecz około 35 minut w 180st.C.
Czekoladę połam na kawałki i razem ze śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej.
Mieszaj na wolnym ogniu aż polewa będzie gładka.
Lekko przestudzone ciasto polej polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 06.04.2017 10:57
czekoladowe mniam!
GeneracjaXYZ 30.11.2016 21:49
Pyszności :)
Agnieszka170
Agnieszka170 15.01.2012 09:52
pewnie pyszne
misia53 14.01.2012 17:32
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak