Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczysta karkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej słonecznikowy 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 op.
karkówka 3/4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: soczysta karkówka

mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem,w miseczce rozrobić fix z ketchupem i olejem a następnie posmarować mięso odstawić na ok.pół godziny po tym czasie włożyć do rękawa i zamknąć klipsem zrobić kilka dziurek i upiec w temp.180st.ok.50min.15min.przed końcem pieczenia można rozciąć rękaw aby mięso było bardziej chrupiące,w międzyczasie jak mięso będzie się piekło to ugotować umyte i obrane warzywa na parze,po upieczeniu mięsa pokroić je w plastry i podawać z ulubionymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.09.2013 07:13
bardzo smakowite mięsko
Bernadeta1 23.11.2012 00:24
Pyszna karkówka
Seba 08.10.2012 08:34
smaczna
Wafelek2601 16.09.2012 09:23
Smaczna
Miki 25.01.2012 15:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak