Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ala \"rogaliki\" z bitą śmietaną

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
bita śmietana 1 sztuka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ala \"rogaliki\" z bitą śmietaną

Ciasto francuskie, ( zrobione, bądz kupione) musimy rowałkować. ROzwałkowane ciato fransuckie dzielimy na 4 kwadraty. Każdy kwadrat zwijamy w ten sposób ,że krawędz ciasta francuskiego zwijamy tak,aby dotykała się z częścia ciasta znajdującego się około3 cm dalej od niej( musi być taka dziura, dzięki której potem wyciśniemy bitą śmietanę. Dalej zwijamy w rulon. Nadajemy kształt rogala, taki półksiężyć a boki sklejamy . Często pdoczas pieczenia jednak się wyprostowuje ;( Tak postępujemy z każdym pozostałym kwadratem. Wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemyw temp 200 stopni C przez 15 minut. tak upieczone rogaliki, ktore są wystudzone wypełniamy bita śmietaną. dziubek od bitej smietany wprowadzamy od dołu w rogala i wypełniami bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 23.09.2012 19:44
trzeb zrobic lub kupic ciasto francuskie
Angelika10 27.02.2012 18:23
dobre
anulka69 01.02.2012 15:13
pycha
dianix 19.01.2012 20:33
lubie takie rogaliki, az chyba zrobię, mam ciasto w lodowce akurat
dianix 19.01.2012 20:33
lubie takie rogaliki, az chyba zrobię, mam ciasto w lodowce akurat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak