Sos koperkowy

Sos koperkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z mięsa

    3 szklanki
  • śmietana

    1,5 szklanki
  • mąka

    6 dag
  • masło roślinne

    6 dag
  • koperek

    10 dag
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koperek należy gotować kilka minut w wywarze z mięsa, następnie wyjąć. Masło należy w miseczce rozmieszać z mąką, dodać niewielką ilość wywaru i rozprowadzić, przyprawić solą i pieprzem, wszystko razem zagotować i dodać do sosu. Koperek wyjęty wcześniej z wywaru należy bardzo drobno posiekać i dodać do sosu, można podgrzać, nie należy sosu gotować!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

25.10.2012 22:27
bardzo lubię taki sos

pioge7

29.03.2011 18:38
zrobię :)

Ewa92

08.11.2010 18:52
dość często robie sos koperkowy :)))) jest pyszny :))))

Iwusia

09.08.2010 17:04
Ulubiony sos mojego taty :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat