Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1,2 kg
mąka pszenna 300 dag
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
masło 2 łyżki
sos pieczeniowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę. Połączyć je z jajem i mąką, posolić i dokładnie, wymieszać. Na oprószonej mąką stolnicy wyrobić wałeczka kroić ukośne kluski, wrzucać je do dużej ilości osolonego wrzątku. Gotować 2-3 mm, licząc od wypłynięcia kopytek na powierzchnię. Podawać z stopionym masłem. Polać sosem pieczeniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 07.09.2012 19:55
BARDZO LUBIĘ Z SUROWECZKĄ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak