Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZARKI W CIEŚCIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
jajko 3 szt
mąka 0,5 kg
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZARKI W CIEŚCIE

Ciasto: rozbijamy jajka, dodajemy mąkę i doprawiamy przyprawami. Ubijamy aby masa miała jednolitą konsystencję. Ciasto musi być gęste, więc można dodać więcej mąki jesli jest zbyt wodniste, bądź wody gdy jest zbyt gęste.
Pieczarki myjemy i odcinamy nóżki.
W przygotowanym cieście obtaczamy pieczarki.
Wykładamy na patelnie do gorącego oleju. Smażymy ok 2-3 min z każdej strony i gotowe. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 12.04.2012 09:37
super
barbara11561 04.02.2012 22:31
pyszne
Marta1986 31.01.2012 13:10
apetyczne
Andzia1977
Andzia1977 19.01.2012 21:57
pyszotka
krzysiu510 17.01.2012 10:13
dla mnie idealne jako zakąska do piwka:)
treonina 14.01.2012 13:02
pycha! uwielbiam pieczarki :-) to może być danie dla mnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak