Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki szpinakowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony
czosnek
sól
śmietana 30% 2 łyżki
mięso mielone drobiowe 0,5 kg
jajko 1
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki szpinakowe

Szpinak rozmrozić przesmażyć na patelni z czosnkiem startym drobniutko solą i dodać 2 łyżki kremówkiZ mięsa mielonego wyrobić masę z dodatkiem jajka i odrobiny bułki tartej i przypraw.Uformować placuszki na to połozyć nadzienie ze szpinaku i uformować kotlety tak aby szpinak był zamknięty w środku.Obtaczać w mące i smażyć na gorącym tłuszczu.Podawać z ryżem lub ziemniakami położone na pozostałym szpinaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 23.07.2012 06:29
super
kriko 16.04.2012 11:58
fajny pomysł
agnieszka137 18.01.2012 22:27
pomysłowe kotlety
Luki 14.01.2012 13:51
wypróbuję napewno Super!
treonina 14.01.2012 13:02
ciekawy pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak