Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita-gyro, Greckie suvlaki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe lub pierś z kurczaka 400 g
cebula czerwona 1 szt
pomidor 1 szt
ziemniaki młode 2 szt
olej
jogurt grecki 5 łyżek
pita 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Pita-gyro, Greckie suvlaki

Mięso kroimy w paseczki, doprawiamy i smażymy na odrobinie tłuszczu.

Ziemniaki obieramy, kroimy na duże frytki i smażymy .

Podgzewamy chlebek Pita na patelni z odrobiną oliwy.

Pomidory i cebulę kroimy w plasterki.

Na każdym chlebku układamy trochę mięsa, dwa plastry pomidora, trochę cebuli oraz kilka frytek.

Na wierzch dodajemy łyżkę jogurtu lub sosu tzatziki.

Kładziemy chlebek na serwetce i zwijamy w rożek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 08.09.2011 08:28
ale fajne to danie :)
kotlet 14.08.2011 14:57
ale wygląda apetycznie
iga2 13.08.2011 22:45
suvlaki mi się zawsze będą miło kojarzyły :)
novita23 25.05.2011 12:46
pychotka
agnieszka189 08.03.2011 14:49
ja też uwielbiam Grecję, mieszkałam tam kilka lat i wprost uwielbiam ich kuchnię ;)
kochanyptysiu 07.03.2011 10:40
to jest cos co w moim sercu zostanie na zawsze:)Poza słońcem kolejny urok Grecji.....ehhhhhh
eli_555 02.08.2010 22:50
Pychotka.
Małgorzata113 26.07.2010 12:00
nawet apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak