Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obważanki z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kilograma
twaróg 1/2 kilograma
palma 1/2 kostki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
jaja 2
cukier puder 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Obważanki z twarogiem

Mąkę,cukier,rozpuszczoną palmę (przestudzoną) oraz resztę produktów zagniatamy razem.Kiedy ciasto jest już dobrze zagniecione,bierzemy po kawałku ciasta i wałkujemy je na grubość ok 1 cm. Wycinamy szklanką duże koła i w tych kołach wycinamy jeszcze jedne koła małym kieliszkiem.Na głębokie naczynie (głęboką patelnię) wlewamy mniejszą połowę oleju i gdy olej się zagrzeję wkładamy po kilka sztuk obważanek i smażymy je na złoty kolor i wyciągamy z oleju po czym obkuliwujemy usmażone obważanki w cukrze pudrze i układamy na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 30.06.2012 23:20
dobre
Magda60 30.06.2012 23:20
dobre
ajres 17.06.2012 22:54
dobrre
Iwusia 12.05.2012 22:27
ciekawe
pawelek180844 07.05.2012 22:34
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak