Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiaczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiaczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami :

Ciasto rozmrozić . Przeciąć na pół . Na każdą połówkę nałożyć ½ farszu . Złożyć . Przyciąć na kształt dużych pierogów. Zlepić , podwijając ozdobnie brzegi. Z obciętych boków zrobić dekoracje . Przykleić je na kulebiaczki . Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Kulebiaczki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 30- 45 minut. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia.
Można robić kulebiak w kształcie rulonu .
Ja robię kulebiak z gotowej kapusty z grzybami którą mam zawsze zamrożoną na zapas

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.03.2012 07:18
smaczne
Agnieszka/picola 11.09.2011 22:32
super
PaniMISIOWA 25.06.2011 08:09
Kulebiaczki na szybko - super!
PaniMISIOWA 25.06.2011 08:09
Kulebiaczki na szybko - super!
iknkirke 07.01.2011 09:14
mniam
Kate131 15.09.2010 10:18
na pewno smaczne
banditka 13.09.2010 10:17
slicznie sie prezentuja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak