Kulebiaczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami :

Kulebiaczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jaja

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić . Przeciąć na pół . Na każdą połówkę nałożyć ½ farszu . Złożyć . Przyciąć na kształt dużych pierogów. Zlepić , podwijając ozdobnie brzegi. Z obciętych boków zrobić dekoracje . Przykleić je na kulebiaczki . Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Kulebiaczki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 30- 45 minut. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia.
Można robić kulebiak w kształcie rulonu .
Ja robię kulebiak z gotowej kapusty z grzybami którą mam zawsze zamrożoną na zapas

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

23.03.2012 07:18
smaczne

Agnieszka/picola

11.09.2011 22:32
super

PaniMISIOWA

25.06.2011 08:09
Kulebiaczki na szybko - super!

PaniMISIOWA

25.06.2011 08:09
Kulebiaczki na szybko - super!

iknkirke

07.01.2011 09:14
mniam

Kate131

15.09.2010 10:18
na pewno smaczne

banditka

13.09.2010 10:17
slicznie sie prezentuja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat