Kotlety mielone duszone w sosie :

Kotlety mielone duszone w sosie :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2-3 plasterki wędzonki ( lub kawałek kiełbasy),5 suszonych grzybów,2 liście laurowe

  • bulion wołowy

    1 kostka
  • ziele angielskie całe

    4 szt.
  • owoc jałowca

    4 szt.
  • woda

    1/2 l
  • pieczarki

    10 szt.
  • korniszony

    2 szt.
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    1/2 kg
  • cebula

    3 szt.
  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku . Odcisnąć . Rozdrobnić . 2 cebule drobno usiekać i usmażyć na złoto . Mięso wyrobić z podsmażoną cebulą , bułką ,jajkiem . Doprawić majerankiem , pieprzem i Ziarenkami smaku . Formować kotlety ( z tej porcji 12 sztuk ) i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano .
Podsmażyć na rumiano kapelusze i ogonki pieczarek . Suszone grzyby namoczyć i pokroić w paseczki . 1 cebulę pokroić w ,, piórka „ i usmażyć na złoto . Korniszony usiekać w słupki . Wędzonkę (lub kiełbasę ) pokroić w paseczki . Wszystkie składniki : pieczarki, cebulę , grzyby suszone, wędzonkę , korniszony, ziele angielskie, jałowiec, ziele angielskie, bulion zalać wodą i dusić ok. 20 minut. Włożyć w sos usmażone kotlety i dusić ok. 10 minut. Doprawić sos do smaku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

17.06.2012 11:24
Z chęcią bym spróbowała :)

Juleczka20

15.04.2012 21:12
pysznosć

Barbara40

02.01.2011 17:40
mysle, ze pyszne,dodam do ulubionych

ben-ka

31.08.2010 14:47
zjadłabym takie apetyczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat