Deser capucino

Deser capucino

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki pomarańczowej

    1 opakowanie
  • galaretki cytrynowej

    1 opakowanie
  • śmietany kremówki

    400 ml
  • żelatyny

    3 łyżeczki
  • pomarańczy

    1 sztuka
  • brzoskwiń

    1 puszka
  • cukru

    1/2 szklanki
  • cappuccino

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdą z galaretek rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody i zastudzić. Pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać i podzielić na części. Jeśli będą zbyt duże przekroić na pół. Kilka brzoskwiń z puszki osączyć i pokroić w ćwiartki. Galaretki i owoce włożyć do pucharków. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody i przestudzić. Ubić śmietanę z cukrem i kawą. Dodać tężejącą żelatynę. Wyłożyć na owoce. Udekorować według uznania.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiola28a

03.06.2011 23:45
niebo w gębie

Magdalena80

29.10.2010 23:35
pewnie dobrze smakuje!

Jaheira11

29.10.2010 23:28
wygląda rewelacyjnie!

BozenA

05.09.2010 08:58
smakowite

gryczyn

12.08.2010 08:40
Bardzo efektowny deser. Czy zamiast żelatyny można użyć mixu do śmietany?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat