Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z białą masą i galaretką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek 1 łyżeczka
śmietana 12% 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżki
mleko 3/4 szklanki
cukier 5 łyżek
galaretka cytrynowa 1 szt
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z białą masą i galaretką

Biszkopt pieczemy w tortownicy z jaj,cukru,maki i proszku do pieczenia,ostudzony przekrawamy na pół. Żelatynę namaczamy w zimnym mleku,śmietanę mieszamy z cukrem po czym podgrzewamy mleko do całkowitego rozpuszczenia żelatyny ciągle mieszając (uważać by nie zagotować żelatyny). Mleko wlewamy do śmietany i szybko miksujemy blenderem. Odstawiamy aż zacznie lekko tężeć po czym wylewamy na dolną część biszkoptu,przykrywamy drugim, układamy na nim plasterki banana i zalewamy galaretką cytrynową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 17.07.2012 17:29
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak