Placek Beti

Placek Beti

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    5-6 sztuk
  • cukru

    3/4 szklanki
  • mąki

    1,5 szklanki
  • wody

    2 łyżki
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • galaretki pomarańczowej

    1 opakowanie
  • mleka

    3 szklanki
  • cukru

    4 łyżki
  • posiekanych orzechów włoskich

    3/4 szklanki
  • herbatników

    2 paczki
  • do polania

    polewa czekoladowa
  • dżem

    1 słoik
  • karmel

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z podanych składników bądź wypróbowanego przepisu, Ciasto wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Orzechy drobno posiekać. Ugotować budyń z cukrem i lekko przestudzić. Biszkopt przekroić na połowę. Dolną część posmarować dżemem. Wyłożyć 1/2 ciepłego budyniu. Na budyniu ułożyć warstwę herbatników i posmarować dżemem. Posypać przygotowanymi orzechami i wyłożyć pozostały budyń. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na budyniu. Przykryć drugą połową biszkoptu. Biszkopt można trochę nasączyć ponczem. Wierzch polać polewą czekoladową i udekorować.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marybeth

02.08.2011 12:47
Pyszny!

Sloneczko222

05.04.2011 20:02
Bardzo ładnie wygląda:)

katarzynka455

24.09.2010 09:53
smaczności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat