Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z dodatkiem szczawiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza 15 dkg
rosół 1,5 litra
włoszczyzna 1 porcja
cebula dymka ze szczypiorkiem 5 szt
Kucharek przyprawa do potraw
szczaw mielony Smak 2 lyżki
ziemniaki 3 szt
olej 3 łyżki
śmietana 120 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z dodatkiem szczawiu

Kaszę gotujemy na sypko z dodatkiem kucharka. Dokładnie odsączyć. Oczyszczoną włoszczyznę wraz z cebulką trzemy na tarce o grubych oczkach i szklimy na oliwie następnie zalewamy rosołem i gotujemy. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy aż będą miękkie. Szczaw i kaszę dodajemy do zupy i doprawiamy do smaku. Śmietanę rozprowadzamy z odrobiną wody i dodajemy do zupy, gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 07.10.2013 00:29
o jejku .... to chyba krupnik Niesiołowskiego hihi..... ale ja lubię i krupnik klasyczny i szczawiową więc jakoś to pogodzę....
ben-ka 06.10.2013 10:51
Takiej zupy nie jadłam.....
Bernadeta1 30.01.2013 13:18
ja kiedyś dodawałam szpinak
RenataZ-et 08.07.2012 20:40
fajny
jeta72 07.03.2012 18:50
ciekawe połączenie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak