Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody rodzynkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rodzynki 10 dag
ser mascarpone 1/2 kg
jajko 2
cukier 10 dag
rum 1 kieliszek
miód 2 łyżki
jogurt 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Lody rodzynkowe

Rodzynki ugotować z 1 szkl. wody z cukrem i miodem. Pod koniec wlać rum i zostawić do wystygnięcia. Żółtka utrzeć i wymieszać z jogurtem i serem mascarpone. Dodać ubite białka i rodzynki. Wymieszać i umieścić w prostokątnej formie. Wsadzić do zamrażalnika na mniej więcej 3 godziny. Co godzina mieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

freekate 14.01.2012 06:31
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak