Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka sadzone zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 kg
jajko 6 szt
masło 2 łyżki
tartego żółtego sera 100 g
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jajka sadzone zapiekane

Szpinak gotować w osolonym wrzątku ok. 5-7 min. po czym osączyć i posiekać.
Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć czosnek, wówczas dodać szpinak, ser.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką, trzymać na ogniu często mieszając.
Gotowy szpinak przełożyć do 4 kokilek, w każdej zrobić po 2 wgłębienia, w które delikatnie wbić jajka.
Oprószyć całość solą, pieprzem oraz startym parmezanem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 8-10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 15.11.2012 13:46
Pyszne
fictor123 31.05.2012 08:31
mniam
Wafelek2601 22.03.2012 15:34
ciekawe
Motorek 12.02.2012 00:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak