Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selerowe kotleciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selera 2 szt
soku z cytryny 2 łyżki
sól
pieprz
mąka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: selerowe kotleciki

Selery dokładnie oczyścić po czym wrzucić na osolony wrzątek na ok. 10 min.
Następnie selery odcedzić, przelać zimną wodą po czym je obrać i pokroić w plastry, które skropić sokiem z cytryny.
Jajko roztrzepać z dodatkiem 1 łyżki wody, soli oraz pieprzu wówczas zanurzać w nim plastry selera oprószone mąką, później obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.11.2012 21:57
Bardzo dobre
Wafelek2601 03.06.2012 09:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak