lekka zupa jarzynowa

lekka zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    10 dag
  • groszek

    10 dag
  • cebula

  • młode marchewki

    2-3 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • kapusta

    1/4 główki
  • pomidory

    5 szt
  • bulion

    1,5 litra
  • oliwa

    2 łyzki
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • posiekany koper

    3 łyżki
  • liść laurowy

  • kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę obieramy z zewnętrznych liści i szatkujemy. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki. czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Marchewki , ziemniaki i cebule obieramy . Cebulę siekamy, ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewki w plastry. Groszek łuskamy. Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w dużą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy ziemniaki , cebule i czosnek. Smażymy 3 minuty., mieszając. Solimy dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz Wlewamy bulion i zagotowujemy. Wkładamy marchewkę, fasolkę i kapustę. Gotujemy ok 15 minut. Gdy warzywa zmiękną , wsypujemy grosze i pomidory. Gotujemy 5 minut. Dodajemy masło, doprawiamy i posypujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

12.12.2010 09:51
pyszna

Katarzyna/kate1980

02.10.2010 09:13
super

Alicja34

31.08.2010 18:33
smaczna

Alicja34

31.08.2010 18:33
smaczna

patelka

14.08.2010 11:00
m,n,i,a,m

Patrycja40

31.07.2010 10:04
smaczna

annamariakowalczyk3

08.07.2010 13:09
mniam pyszna

pawel007

08.07.2010 12:11
pyszna

aga130982

07.07.2010 14:24
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat