Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka zupa jarzynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 10 dag
groszek 10 dag
cebula
młode marchewki 2-3 szt
ziemniaki 3 szt
kapusta 1/4 główki
pomidory 5 szt
bulion 1,5 litra
oliwa 2 łyzki
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
posiekany koperek 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, sól

Przepis i sposób przygotowania na: lekka zupa jarzynowa

kapustę obieramy z zewnętrznych liści i szatkujemy. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki. czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Marchewki , ziemniaki i cebule obieramy . Cebulę siekamy, ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewki w plastry. Groszek łuskamy. Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w dużą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy ziemniaki , cebule i czosnek. Smażymy 3 minuty., mieszając. Solimy dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz Wlewamy bulion i zagotowujemy. Wkładamy marchewkę, fasolkę i kapustę. Gotujemy ok 15 minut. Gdy warzywa zmiękną , wsypujemy grosze i pomidory. Gotujemy 5 minut. Dodajemy masło, doprawiamy i posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 12.12.2010 09:51
pyszna
Katarzyna/kate1980 02.10.2010 09:13
super
Alicja34 31.08.2010 18:33
smaczna
Alicja34 31.08.2010 18:33
smaczna
patelka 14.08.2010 11:00
m,n,i,a,m
Patrycja40 31.07.2010 10:04
smaczna
annamariakowalczyk3 08.07.2010 13:09
mniam pyszna
pawel007 08.07.2010 12:11
pyszna
aga130982 07.07.2010 14:24
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak