Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,5 kg
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: karp

Karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć sola i odstawić na 1 godz.
Po tym czasie obtoczyć dzwonka w mące, potem w jajku a na koniec w bułce tartej.
Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 10.08.2012 15:17
jak ja bym sobie zjadła taką rybkę :)
Łukasz15 06.08.2012 11:30
pyszna rybka
Jolanta14 04.03.2012 23:44
karpik jest pyszny:)
Wafelek2601 19.02.2012 17:22
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak