Przekładany miodownik

Przekładany miodownik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • cukier

    4 szklanki
  • miód

    3 łyżki
  • jajko

  • margaryna

    1 kostka
  • Krem:

  • mleko

    1/2 litra
  • kasza manna

    3 łyżki
  • olejek waniliowy

  • cukier puder

    15 dag
  • masło

    1 kostka
  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę i sodę posiekać z miękką margaryną. Dodać jajko i cukier, wyrobić, dodając miód. Ciasto podzielić na 3 części. Piec osobno w temp. 160 stopni C przez 20 minut.
Krem: mleko zagotować z olejkiem. Wsypać kaszę mannę, mieszając, gotować ok. 10 minut. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając kaszę i cukier puder. Ciasta przełożyć kremem, mocno docisnąć.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

01.08.2013 08:23
Czy z tym cukrem w składnikach to nie pomyłka? Pewnie ilość pomylona z ilością mąki,prawda?

MagdaXXX

18.03.2012 07:01
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat