Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z ogórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
jajko
ogórki kiszone 2
ser feta 12 dag
pieczarki 4
sól
pieprz
papryka
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z ogórkami

Ogórki pokroić w paski, ser na plasterki. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. Jajko roztrzepać, wlać do mięsa, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Blachę keksową natłuścić, wyłożyć warstwą mięsa. Ułożyć ogórki, przykryć warstwą mięsa. Ułożyć ser, przykryć mięsem. Ułożyć pieczarki, rozłożyć resztę mięsa. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni. Klops podawać z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak