Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane bakłażany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szałwia 10 liście
oliwa 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku
biały ocet winny 1 litr
bazylia 10 liści
czosnek 3 zabki
woda 1 litr
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane bakłażany

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Zagotować ocet z wodą, dodać sól, pieprz do smaku. Do wrzątku wrzucić bakłażany na 3 minuty, a potem ostudzić i osuszyć.Układać ciasno w słoiku, przekładając przyprawami. Ubijać, żeby między plastrami nie zostawało powietrze. Zalac oliwą tak, aby całe były przykryte. Są gotowe po 3 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.05.2013 15:39
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak