Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 2
fasola Jaś 20 dag
cebule 2
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z fasolą

Fasolę umyć, wsypać do wysokiego rondla, zalać wodą. Odstawić na noc. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Lekko osolić. Odcedzić. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Cebule obrać, pokroić w piórka. Czosnek posiekać. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć mięso, przyprawić. Dodać cebulę i czosnek, przyprawić, poddusić. Dodać fasolę, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak