Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowa stefanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 6 opakowań
mleko 1 litr
masło 25 dag
cukier 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
kakao 2 łyżki
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowa stefanka

Dużą blachę wyłożyć pergaminem. Dno ciasta wyłożyć herbatnikami. Mleko wlać do rondelka, dodać masło i cukier, zagotować. Mieszając, wsypać kasze mannę. Dodać kakao, aromat i gotować, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylac na herbatniki, rozsmarować. Przykryć herbatnikami, docisnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak