Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa galaretka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 2 szklanki
olej 2 łyżki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa galaretka

Jabłka umyć, piec do miękkości w temp. 200 stopni. Ciepłe przetrzeć przez sito. Mus przełożyć do natłuszczonego rondla, smażyć, aż odparuje. Dodać cukier i cynamon, smażyć, aż masa zgęstnieje. Blachę wyłożyć folią spożywczą, polać olejem. Rozsmarować mus na grubość pół cm. Odstawić w ciemne miejsce na 2 tygodnie. Galaretkę pokroić w kostkę, obtoczyć w cukrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak