Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z pieczarkami i szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 35 dkg
pomidor 6 szt
cebula 1 szt
makaron do lasagne 7 płatów
oliwa 4 łyżki
szpinak
sól
majeranek do smaku
rozmaryn do smaku
ser gouda 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z pieczarkami i szpinakiem

Szpinak, pieczarki oraz pomidory umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Szpinak pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanej oliwy na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać oczyszczone oraz pokrojone w plastry pieczarki i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty. Potem ściągnąć z ognia. Następnie płaty lasagne wrzucić na 1 l lekko osolone,j gotującej się wody, gotować przez 3 minuty, potem wyciągnąć i odcedzić. Odcedzone lasagne przełożyć na 1 łyżkę rozgrzanej oliwy na patelni, wyłożyć pokrojonymi pomidorami, szpinakiem oraz smażoną cebulą wraz z pieczarkami. Na to wykładać kolejne plastry ugotowanego lasagne, aż do wyczerpania składników. Całość posypać tartym serem żółtym, majerankiem,rozmarynem i smażyć pod przykryciem do czasu, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 23.03.2012 10:15
ale super
tomek18 28.01.2012 08:28
musz? spróbowa?
anja3107 16.01.2012 12:40
super ze szpinakiem jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak